Eufoton Aton, o tehnică revoluţionară, cu o lungime de undă de 1.470 nm, cel mai mic laser care încorporează tehnologia fracţională LIGHTSCAN. La ce este de folos acest aparat? Eufoton Aton face minuni în următoarele situaţii:
– lipoliza asistată prin laser (facială şi corporală);
– endolift – o tehnică minim invazivă care presupune introducerea în piele a unei fibre optice la fel de fină ca un fir de păr, prin care se stimulează ţesuturile, se permite restructurarea dermului din interior, se distruge grăsimea şi se determină remodelarea pielii;
– fractional skin resurfacing – rejuvenarea feţei, gâtului, decolteului, mâinilor, prin intermediul unui scanner care creează sute de microcoloane de coagulare, cu obţinerea unei vindecări rapide şi stimularea regenerării de colagen şi elastină;
– tratamentul definitiv al hiperhidrozei;
– tratarea granuloamelor provocate de filere;
– efectuarea de intervenţii chirurgicale – cu ajutorul unui dispozitiv special şi al unei fibre optice cu dimensiuni între 100 şi 1.000 de microni.

Cum se realizează?

Acest laser foloseşte acţiunea fototermală în ţesutul subdermal profund, utilizând depunerile de apă din organism. Are o diodă de 1.470 nm folosită pentru tehnica endolift, iar lumina este livrată în piele cu ajutorul unei fibre optice de la 100 până la 1.000 nm. Se practică o microincizie în derm, se introduce canula inserată de-a lungul inciziei, care ajunge la joncţiunea dermului profund şi a stratului superficial al grăsimii. Putem verifica poziţia corectă a canulei, cu examinarea ultrasonografică în timpul efectuării tratamentului. Canula trebuie împinsă în faţă şi în spate de trei ori în fiecare tunel, ceea ce înseamnă că numărul tunelelor depinde de aria tratată şi poate varia de la trei la maximum zece. Tunelele subdermice trebuie să fie în acord cu liniile antigravitaţionale pentru a obţine tracţiunea corectă.

Leziunea fototermală în interiorul ţesutului adipos controlează retracţia pielii. De aceea, procedura aceasta este foarte sigură cu endoliftul high, având rezultate cosmetice similare procedurilor chirurgicale, însă cu mai puţine traumatisme şi cicatrici. Leziunea laser fototermală din ţesutul subdermal induce o creştere semnificativă a producţiei de colagen, care duce la o mai mare elasticitate a pielii.

Tratamentul vedetă

Pentru că endolift este un tratament care nu presupune anestezie, este fără durere şi durează doar 15 minute, pacientul poate pleca imediat acasă, fiind o procedură noninvazivă, ale cărei efecte pot dura între 1 an şi 1 an şi jumătate. Multe personalități şi vedete precum Madonna, Monica Belluci sau Sofia Loren optează pentru el. În ultimii ani, cerinţele pacienţilor pentru lifting şi remodelare corporală au crescut din cauza stilului nesănătos de viaţă şi a fricii de a se supune unor intervenţii chirurgicale. În această privinţă, rezultate încurajatoare pot fi obţinute prin folosirea laserelor, care par să reprezinte viitorul chirurgiei cosmetice şi al conturării corporale.

Efectele laserului, mai exact tonifierea pielii şi redobândirea fermităţii, sunt vizibile. Acţiunea fototermală a laserului din ţesutul subdermal permite rezultate similare comparabile cu un lifting clasic cu fire, cu un confort mai mare pentru pacient, mai puţin dureros şi fără cicatrici. Evident, vor exista mai puţine complicaţii şi un timp de recuperare mai rapid. Endoliftul emite o undă de 1.470 nm, iar lumina este livrată în piele cu fibră optică de la 100 la 1.000 nm.

Acţiunea endoliftului se produce la joncţiunea între dermul profund şi stratul superficial al grăsimii. Rezultatul tonifierii tegumentare apare după câteva săptămâni pentru următoarele trei luni, putând să dureze până la 8 luni. Tratamentul trebuie repetat de 3 ori, iar la sfârşitul intervenţiei pacienta va avea pansament compresiv 24 de ore, timp de 4 zile postoperator şi doar noaptea pentru încă 4 zile. Tratamentul se efectuează doar cu anestezie locală, fără durere, senzaţiile uşoare de arsură pot rezista 4-5 ore şi pot fi controlate cu analgezice orale. Edeme pot să apară în zonele tratate pentru 5-6 zile şi se rezolvă spontan, fără medicaţie. Un uşor masaj poate ajuta rezolvarea lor mai rapidă. În zonele tratate pot apărea echimoze, care se rezolvă spontan în 7-10 zile. Trebuie să treacă opt luni pentru ca acele cicatrici subcutanate să se refacă în zona tratată, pentru a vedea cele mai bune rezultate. Tehnica endoliftingului este comparabilă cu rezultatele liftingului cu fire (minilifting), dar implică riscuri şi un disconfort mult mai mic pentru pacient. Cu cât ţesutul este mai bogat în apă şi grăsimi, cu atât se realizează mai bine transmisia laserului, grăsimea fiind, în particular, bogată în glicerol care, în continuare, facilitează efectele pozitive ale laserului.

Rejuvenare facială

Rejuvenarea facială se realizează cu laser fracţional pentru a obţine un ten mai luminos, un tonus mai bun, fermitate şi un efect de întinerire. De asemenea, laserul ajută la problemele acneice şi depigmentează petele hiperpigmentare. Rejuvenarea poate fi efectuată în zona facială, gât, decolteu şi mâini, prin intermediul unui scanner care creează sub piele sute de microcoloane de coagulare, cu obţinerea unei vindecări rapide, stimularea regenerării colagenului şi a elastinei.
Prin această tehnică se tratează leziuni vasculare (telangiectazii, cuperoză, acnee rozacee, lac venos, angioame). Se îmbunătăţeşte aspectul cicatricilor, porii se închid, iar textura pielii devine tot mai fină.

Avantaje

Traumatismul este minor, disconfortul este minin, timpul de recuperare este foarte scurt, pacientul poate pleca acasă în aceeaşi zi, fără restriciţii, nu există cicatrici vizibile.
Tratamentul se poate efectua cu anestezie locală şi nu este dureros. Orice mişcare este sigură şi controlată.
Cine poate apela la acest laser?

Această tehnică nu este indicată pentru toate tipurile de pacienţi, mai ales pentru aceia care au optoză severă de piele. Candidatul ideal este o persoană cu optoză şi exces mediu de piele.
Care sunt efectele secundare?

Echimoze, edeme, inflamaţie locală, roşeaţă şi durere locală. Echimozele şi edemele pot să apară în zonele tratate şi se rezolvă spontan în 7-10 zile. Durerea locală poate fi controlată cu analgezice orale.