lifting-facial

Care dintre noi nu si-ar dori sa inlocuiasca diversele operatii de lifting cu o metoda usoara ce nu necesita timp de recuperare si nu ne afecteaza modul de viata chiar si imediat dupa interventie?

Pana nu demult, tratamentele minim invazive – nechirurgicale pe care le faceam in domeniul medicinii estetice erau in mare parte axate pe renetezirea pielii prin diferite peeliguri/lasere, umplerea temporara sau permanenta a ridurilor, pometior, cearcanelor etc… si relaxarea musculaturii mimicii cu toxina botulinica.

Insa, cand se punea problema de a intinde pielea (frunte, pometi, gat, barbie) si de a ridica anumite regiuni (vorbim de ridicare si intindere cu rezultat ce se mentine mai mult de 10 ani) nu prea aveam ce oferi pacientilor in afara unor tipuri de operatii mai mult sau mai putin complexe de lifting (mediofacial, cervical, frontal, de sprancene etc..). 

Acum insa, putem oferi, in premiera, o forma noua de lifting facial nechirurgical ADEVARAT, nu prin umplere/intindere/tonifiere, ci prin RIDICARE.

Daca va intereseaza acest tratament, sigur v-ati intrebat: Ce anume ridicam si cum? Raspunsul este simplu: ridicam tot ce nu este fix ! toate structurile mobile faciale se pot ridica prin aceasta metoda, cele mai populare fiind:
– ridicarea sprancenelor;
– ridicarea fruntii si a coltului ochilor, rezultand imaginea pe care o aveti cand va prindeti parul strans in coada;
– ridicarea pometiilor si regiunii medii-faciale;
– intinderea conturului mandibulei – inlaturarea aspectului de “fata cazuta”;
– ridicarea sau coborarea barbiei.

 

Acest tratament se face cu ajutorul unei microfibre elastice ce se introduce sub piele cu un conductor special, ce o poate ancora de orice structura anatomica fixa. Astfel, obtinem o tractiune egala intre cel putin 2 puncte. Microfibra este elastica si resorbabila, nu este perceputa de organism ca fiind un corp strain si se poate scoate imediat, fara a lasa nici o urma.

Tratamentul se face in cabinetul de consultatii cu anestezie locala, este foarte rapid, nu doare si nu necesita timp de recuperare.

Totusi, ne intrebam: oare acest lifting cu fire poate inlocui complet operatiile? 

Raspunsul este negativ! Aceasta forma de lifting se adreseaza doar cazurilor usoare, care nu prezinta multa piele in exces, astfel putand obtine o usoara ridicare a tuturor structurilor faciale, fara sa fie nevoie sa eliminam pielea in exces.

 Totusi, pentru persoane tinere unde nu merita sa intervenim chirurgical, aceasta forma de lifting ne da rezultate excelente si poate amana pentru cativa ani necesitatea unei operatii.

 

Din experienta mea, cand abordez o persoana interesata de acest tratament, mai intai recomand sa combinam toate tratamentele permanente minim invazive pe care le pot oferi, inainte de liftingul cu fire, pentru a stabiliza si a echilibra intreaga fata, astfel efectele liftingului vor fi mult mai benefice iar rezultatele se vor mentine o durata mai lunga! 

De exemplu, o combinatie de tratamente permanente preferata de pacientii mei si testata de a lungul anilor este:
– umplerea permanenta a ridurilor nazo-geniene si peri-orale cu micropicaturi siliconice;
– umplerea cearcanelor si conturarea pometilor, sprancenelor si a tamplelor cu grasime proprie.

 

Noi recomandam laser Co2 fractional sau E-matrix pentru ridurile fine

 si doar dupa toate aceste tratamente, daca mai este nevoie de lifting putem incerca:
– lifting de sprancene, frunte si coltul ochilor cu microfibre;
– lifting mediofacial si cervical, cu microfibre.

 

Aceasta combinatie de tratamente se potriveste si unei persoane mature cu un grad mediu spre sever de ptoza faciala si reuseste sa restaureze tineretea prin trei principii:
– restaurarea volumului pierdut;
– refacerea texturii pielii si a structurii colagenice;
– ridicarea restului structurilor ptozate (cazute).

 

Liftingul de sprancene

Cand sprancenele tale au ajuns la un nivel mult prea scazut fata de restul fetei, inseamna ca nu mai putem sa ne bazam pe tratamente minim invazive precum liftingul cu toxina botulinica sau cel cu fire elastice, ci va trebui sa trecem la varianta chirurgicala. Spre norocul tau, aceasta interventie este minimala si delicata, iar recuperarea este foarte rapida! 

Exista mai multe variante ale acestui lifting chirurgical pe care o sa incerc sa le sistematizez mai jos. 

Ele difera intre ele prin locul unde se face incizia si ancorarea sprancenelor, iar cea mai buna alegere o vom face impreuna in functie de pozitia liniei parului si a nivelul de ptoza al sprencenelor.

De exemplu:
O femeie matura, dar cu linia parului intacta (neafectata de caderea parului) si cu densitate suficienta a parului, poate beneficia de o incizie minima in linia parului, ce va ascunde cicatricea post operatorie cu un rezultat extrem de stabil in timp.

Un barbat matur cu inceput de chelie, cu linia parului retrasa si cu densitate insuficenta a parului, nu va beneficia de plasarea inciziei in linia parului, ci locul cel mai potrivit pentru el ar fi extact la marginea superioara a sprancenelor; la granita intre sprancene si pielea fruntii ,cicatricea va fi complet ascunsa.

Totodata, in unele cazuri, in timpul operatiei de blefaroplastie superioara (eliminarea pielii in exces la nivelul pleoapei superioare) se poate ridica si spranceana, fara sa mai fie nevoie de o alta incizie!

 

Ultima varianta de lifting de sprancene ar fi in timpul liftingului endoscopic de frunte, unde cu ajutorul unei fibre optice, cu o camera speciala, se ridica toata fruntea cu sprancene cu tot, prin 3 mini incizii de 1 cm, plasate in spatele liniei parului.

 

Timpul de recuperare

Timpul de recuperare este variabil, in functie de starea pacientului si de amploarea interventiei chirurgicale. Poate fi de 2-3 zile dupa un lifring simplu de sprancene, sau 1-2 saptamani in cazul unui lifting endoscopic de frunte sau a altor operatii asociate.