lifting-facial

Liftingul facial reprezinta denumirea generica acestor tipuri de operatii ce au ca scop intinerirea si intinderea naturala a fetei impreuna cu conturarea ei.

Tehnica operatorie a evoluat enorm de mult in ultimii 20 de ani, iar scopul interventiei nu mai este de a intinde fata, ci de a tonifia si a contura trasaturile faciale prin abord tri-dimensional, unde punctele de tractiune si ancorare se impart in trei directii diferite, aducand cele mai naturale rezultate posibile, cu afectarea minimala a structurii faciale.

Operatia se face sub anestezie generala si se poate combina cu diverse proceduri complementare precum lifting endoscopic de frunte, chirurgia pleoapelor, conturarea pometilor cu grasime, sau peeling profund cu laser Co2.

 

Cicatricile difera in functie de tipul de lifting si pot fi mai mici la un “Short scar lift” sau Minimal Access facelift” ce se adreseaza persoanelor pana la 55 de ani sau se pot extinde si in spatele urechilor la un lifting facial clasic ce se adreseaza si regiunii cervicale. De regula, incizia este ascunsa in conturul natural al urechii si in zona paroasa a capului. O mica incizie poate fi necesara sub barbie, incizie prin care se pot indeparta depozite de grasime si se pot netezi zonele fibrozate ale muschilor gatului.
Stabilirea tipului de operatie se face doar in timpul unei consultatii si a evaluarii riguroase a tuturor elementelor ce necesita corectie.

 

Recomandari generale inainte de operatie:

Trebuie sa opriti fumatul cu o luna inainte de operatie si cel putin 2 saptamani post operator – fumatul afecteaza microcirculatia si poate influenta in mod negativ rezultatul final.
Este important sa nu mai luati anticoagulante de tip aspirina, clexane sau antiinflamatoare, precum si medicamente naturiste ce pot afecta timpii de coagular.

In functie de starea generala a pacientului se recomanda si alte investigatii cum ar fi: consult cardiologic, oftalmologic, medicina interna.
Analizele se vor efectua la minim o saptamani pre operator.

Timpul de recuperare poate dura de la o saptamana pana la trei saptamani, timp in care fata va fi usor edematiata, cu variabile vanatai ce se remit treptat in primele zile. Este important sa evitati miscarile ample ale gatului si ale fetei in primele doaua saptamani, iar rezutatele finale se obtin dupa o perioada de cel putin 3 luni.

 

Este de inteles ca dupa o asemenea operatie vei ramane sub monitorizare si ne vom vedea la o serie de consultatii si controale post operatorii pe toata perioada vindecarii, pentru a ne asigura ca nici o intrebare nu va ramane fara raspuns si ca rezultatele tale sunt cele asteptate.