operatie-pleoape-e1486207637631

Ambele aparate functioneaza in modul fractional, asta inseamna ca zona tratata va fi perforata de micropuncte generate de laserul Co2 sau de aparatul E-matrix, avand caracteristici diferite ce se pot adapta fiecarui tip de piele.

Laserul Co2 fractional.

Laserul Co2 este un laser chirurgical ce poate fi folosit ca bisturiu pentru cele mai fine operatii, sau cu ajutorul unui scanner computerizat ce “fractioneaza” fascicolul luminos principal in micro fascicole punctiforme pe toata suprafata pielii, generand microleziuni profunde.

 Aceste microleziuni se vindeca foarte repede fiindca au in jurul lor piele sanatoasa, iar efectul lor este renivelarea ridurilor fine, tonifierea pielii prin productie masiva de colagen si eliminarea leziunilor pigmentare usoare pana la severe. 

Este un tratament potrivit persoanelor mature, cu tenul plin de riduri fine si pori dilatati ce nu pot fi eliminati prin umplere sau peeling.

 

In regiunea pleoapelor, ridurile fine si excesul de piele la nivelul pleoapei inferioare sau superioare se atenueaza enorm de mult iar cel mai vizibil efect al acestui tratament este faptul ca tenul nostru devine mult mai tanar si calitativ pentru o perioada foarte lunga de timp. 

Efectele laserului Co2 fractional se mentin pe o perioada de minim 5 ani si la unii pacienti se constata si o imbunatatire in timp a rezultatelor ce se datoreaza remodelarii colagenului chiar si la 2 ani dupa tratamentul initial.

 

Cum se parcurge tratamentul cu laser Co2: 

vizita la cabinet sa programeaza cu 2 ore inainte de tratament, timp in care vei sta cu o crema anestezica speciala pe zona ce urmeaza sa fie tratata. 

Tratamentul se face sub jet de aer rece ce ofera un confort suplimentar pentru pacient, iar durata lui variaza intre 10 si 30 de minute in functie de suprafata tratata.

 Discomfortul pe care il vei simti in timpul tratamentului este extrem de scurt, iar la finalul tratamentului zona va fi mai sensibila timp de 30-60 de minute.

Este important de stiut ca zona tratata va fi acoperita de o crusta subtire ce se va elimina la cateva zile dupa tratament si de aceea trebuie sa luati in considerare ca se va observa pentru cateva zile ca v-ati facut un tratament cu laser. 

Dupa eliminarea crustelor subtiri, tenul va fi putin mai sensibil si va avea o culoare usor rosiatica timp de cateva zile, timp in care recomandam un machiaj special de protectie.

 De cate sedinte avem nevoie?

Numarul de sedinte este variabil, uneori ajunge o singura sedinta pentru un rezultat spectaculos, iar alteori vor fi necesare mai multe sedinte in functie de gradul de imbatranire al pielii. 

Totusi, ca sa va impartasesc din experienta mea, incerc sa clasific numarul de sedinte in aceasta ordine:
– putine riduri fine si pori deschisi pe o suprafata mica: 1-2 sedinte;
– cantitate medie de riduri fine, pori mai mari pete si ten neuniform: 2-3 sedinte;
– riduri fine numeroase, piele degradata, lipsita de tonicitate: 3-5 sedinte

.

Nu exista o limita de timp pe care trebuie s-o respectati intre sedinte, ele pot fi repetate la 2-3 saptamani sau la orice interval de timp doriti, fiindca rezultatele dupa fiecare sedinta sunt de foarte lunga durata!