Inesteticele cearcăne sunt, în general, puse pe seama somnului insuficient. Cine se confruntă insa cu această problemă, stie ca afirmația nu este întru totul adevarată, iar valabilitatea sa poate fi usor infirmată: nici după o perioadă buna de odihnă, cearcanele nu dispar. Și asta pentru că, la fel ca orice patologie a organismului uman, cearcănele apar în urma unei predispoziții ereditare favorizate de mediul înconjurator și de condițiile de viață.

Apariția cearcănelor este cauzată în general de două mari categorii de probleme care generează și cele trei mari tipuri de cearcăne: hiperpigmentările, lipsa de volum și “pungile de sub ochi”.

 

Hiperpigmentările se pot clasifica în trei tipuri:

Prima se poate datora excesului de melanină (pigmentul care îti colorează pielea). Aceasta se depune în zona inferioară ochilor și dă aspectul neplăcut de privire obosită și încercănată.

În a doua situație, vasele de sânge, iritate dintr-o serie de motive (tutun, alcool, cafea, oboseală, căldură etc.), se dilată și devin vizibile fiindca pielea din această zonă este foarte subțire. De altfel, cu cât înaintezi în vârstă, cu atat aceste capilare devin mai ușor vizibile, fiindcă pielea se subțiază odată cu trecerea anilor prin pierderea de elastinș și colagen. De aceea, persoanele care au pielea deschisă la culoare și subțire, prezintă cearcane “albastre”, cauzate de prezența vaselor de sânge din această zonă. Alergiile sau virozele respiratorii pot avea același efect, deoarece afectarea unui organ vecin ochilor (nasul în aceasta situație) determină reacția de dilatare a capilarelor.

În a treia variantă, mixtă, sunt cazuri mai severe, unde hiperpigmentarea este cauzată de un exces de melanină și de prezența vaselor de sânge.

În cazul pungilor de sub ochi, putem vorbi, fie de o circulație anormală a sângelui, fie de o retenție mai mare de apă.

Iar în cazul lipsei de volum, pe măsură ce îmbâtrânim, pielea devine mai subțire și mai friabilă, pierderea de colagen și elastină împreună cu lipoatrofia (pierderea depozitelor de grăsime subcutanate), adâncesc depresiunea suboculară și cresc gradul de transparență al pielii.
Astfel, umbra cauzată de arcada sprâncenoasă pe regiunea înfundată și transparența accentuată a pielii, scot foarte mult în evidență cearcănele.

În oricare dintre aceste situații te-ai afla, stii probabil deja că lupta împotriva cearcănelor este de la bun început pierdută. Aici intervine chirurgia estetică. Știința a evoluat suficient de mult astfel încat să ne permită să realizăm proceduri de înfrumusețare fără anestezie, fără durere, fără perioadă de spitalizare și cu rezultate imediate.

Care sunt cauzele aparitiei cearcanelor? Scapa de cearcane si de pungile de sub ochi !

Cine nu a avut macar odata cearcane sau pungi sub ochi?! Uneori ele sunt doar temporare alteori nu mai dispar, indifernet ce am face. Adesea incercam sa le ascundem cu fond de ten, anticearcan sau pudra. Desi pare a fi o metoda salvatoare uneori, alteori efectul este mult mai prost decat ne asteptam. Exista reguli de machiaj inclusiv pentru acoperirea cearcanelor si pungilor si, daca nu stim ce si cum sa folosim, vom arata ca si cum, in loc de farduri, avem vopsea lavabila pe chip.

continua sa citesti…

1. Somnul insuficient sau de calitate proasta. Stiati ca daca dormiti pe burta, puteti sa va treziti cu cearcane a doua zi? Astfel, cel mai indicat mod de a dormi este pe spate sau intr-o parte. De asemenea, noptile pierdute sau insomniile ne vor face cadou, cu siguranta, o pereche de cearcane vinetii sub ochi. Incercati sa respectati un orar de somn constant. Pentru a fi sigur ca sunteti calmi si noaptea va fi una linistita, putei consuma, inainte de culcare, ceaiuri speciale.
2. Consumul ridicat de dulciuri. Tuturor ne plac dulciurile insa acestea, consumate in exces, afara de faptul ca ne pot pune sanatatea in pericol, reprezinta si una din cauzele principale in aparitia cearcanelor. Ar trebui sa incercam, pe cat posibil, inlocuirea acestora cu fructe, legume, lactate, fasole, cereale si alte produse naturale.
3. Razele soarelui, expunerea indelungata la soare sau solar ne afecteaza iremediabil pielea. Pe langa afectiuni garve, precum cancerul de piele, si aspectul nostru va avea de suferit. Epiderma va imbatrani prematur si cearcanele vor fi din ce in ce mai vizibile.
4. Cearcanele pot fi ereditare. Daca parintii tai au cearcane, indiferent de cat de mult vei dormi sau ce diete vei tine, sansele ca tu sa ai cearcane sunt extrem de mari.
5. Varsta. Odata cu inaintarea in varsta vor aparea, cu siguranta, si cearcanele sau pungile sub ochi.
6. Lipsa hidratarii. Suntem 70% apa. Fara apa nu putem exista. Lipsa acesteia duce la dezechilibre foarte mari in organism si chiar si la deces. Trebuie sa ne hidratam cat mai mult. Ar fi indicate cel putin 8 pahare de apa pe zi. De asemenea, apa o putem lua si din consumul de fructe si legume. Astfel, nu uitati sa aveti mereu cu voi o sticla de apa si o gustare naturala.
7. Poluarea, radicalii liberi si alti factori externi. Ati observat ca oamenii care traiesc la tara sau in zone de munte, in afara oraselor, au chipul mai odihnit si nu au cearcane? Asta pentru ca aerul pe care il respira este mult mai curat. In plus, populatia urbana se afla intr-o permanenta agitatie si o goana bolnavicioasa dupa functii si bani. Asta declanseaza, desi poate uneori nu percepem, stresul. Stresul isi pune amprenta atat pe chipul nostru cat si pe restul organismului.

8. Tutunul si alcoolul. Sunt printre cei mai mari dusmani ai frumusetii si sanatatii. Cele mai grave maladii dar si imbatranirea prematura sunt cauze ale consumului de alcool si tutun.
9. Utilizarea in exces a produselor cosmetice. Da, trebuie sa folosim produse cosmetice insa cu masura. Trebuie sa avem grija ca acestea sa fie de calitate si sa nu fie folosite peste termenul de expirare. Incearca sa ai zile cand nu te machezi. Esti foarte frumoasa si asa.
Calculatorul si televizorul. A sta ore in sir cu ochii in calculator sau la televizor, automat face ca acest organ al vederii sa se suprasolicite si sa oboseasca. Automat, cearcanele nu vor intarzia sa apara.

Cand este cazul sa facem un tratament cearcane ?

In cazuri mai putin grave, acestea se pot trata prin remedii naturiste. Dar, de cele mai multe ori, deoarece multe persoane au tendinta de a neglija acest aspect si se trezesc ca cearcanele sunt mult prea adanci si niciun tratament traditional nu mai este eficient. Ce este de facut? Clinica noastra, Dr. Renert Gad, iti propune solutii pentru a scapa definitiv de cearcane. Trebuie sa stiti ca exista trei tipuri de cearcane: hiperpigmentari, lipsa de volum si inseteticele pungi de sub ochi.

Cearcanele reprezinta deci o hiperpigmentare periorbitala. Aceasta poate fi, la randul ei, de mai multe feluri:

1. Pigmentata cu cearcane maronii.
2. Vasculara cu cearcane albastrui sau vinetii.
Si pungile de sub ochi pot sa faca parte din acesta categorie fiind cunoscute si ca hiperpigmentare structurala. In acest caz cearcanele nu sunt colorate insa apar inesteticele pungi. Ele se mai numesc edem infraorbital.
Pentru a trata medical cearcanele putem sa va oferim una din cele trei metode:
1. Umplerea temporara cu acid hialuronic.
2. Umplerea cearcanelor cu grasime proprie.
3. Depigmnetarea cu peeling, laser CO2 sau Vbeam.

Detalii despre fiecare tratament pentru cearcane si pungi sub ochi…

  Umplerea temporara cu acid hialuronic este cea mai cunoscuta metoda si cea mai folosita. Prin aceasta procedura, minim invaziva, veti vedea rezultatul imediat, fiind necesare doar o singura sedinta.

Aspectul placut se va mentine pe parcursul a catorva luni si apoi, acidul hialuronic se va absorbi in organism, nefiind periculos. De fapt, Acidul hialuronic este o substanta naturala si biodegradabila. In plus, daca nu sunteti multumita de rezultat, se poate remedia. Cu o simpla injectare a unei solutii enzimatice, acidul hialuronic va fi topit imdeiat.
Umplerea cearcanelor cu grasime proprie este o alta metoda destul de folosita. Practic, se preleva grasime de la pacienta. Locul de prelevare este abdomenul acesteia. Grasimea este apoi injectata, sub anestezie, in zona cearcanelor. Si aceasta procedura se face intr-o singura sedinta si rezultatele sunt imediate.
Rezultatele pot sa dureze si pana la 10 ani. In putine cazuri sunt necesare cateva completari, in functie de organismul fiecarei paciente in parte. Fiind o substanta naturala, compatibila cu organismul clientei, riscurile ca aceasta sa fie respinsa sunt extrem de mici. Rzultatele sunt remarcabile.
Depigmentarea cu peeling, laser CO2 sau Vbeam. Pentru cearcanele de culoare maronie descrise mai sus sa va folosi laserul CO2. Acesta este caracterizat prin utilizarea fascicolelor de lumina si rezultatele sunt unele extraordinare. Procedura se efectueaza cu anestezie locala, deoarece pot sa apara stari de disconfort.

Este un tratament sigur si cu efecte adverse minime. Laserul Vbeam este un laser vascular si este folosit pentru tratarea cearcanelor vinetii. Este una din cele mai recomandate proceduri pentru persoanele de varsta a doua sau a treia. Nu apar efecte adverse in cazul folosirii acestei proceduri si sunt necesare mai multe sedinte.

Peeliningul este practic albirea cearcanelor. Acesta este un tratament nechirurgical si consta in exfolierea pielii. Nu este o actiune durerosa si efectul este unul foarte bun.

Sfaturi pentru viitorii pacienti !

Orice interventie trebuie pregatita din timp. Este bine ca un consult sa fie facut in prealabil si apoi sa se respecte cateva indicatii. Printre acestea sunt renuntarea la fumat cu ceva timp inainte de interventie. Fumatul afecteaza vasele mici si pot sa apara complicatii in timpul sau dupa operatie sau procedura.

Aceste complicatii pot fi de tipul sangerarilor, hematoamelor sau o vindecare foarte urata. Femeile trebuie sa opreasca administrarea de anticonceptionale cu minim 20 de zile inainte de interventie, deoarece acestea influenteaza foarte mult organismul din punct de vedere hormonal.

Pot avea loc sangerari destul de urate daca nu respectati aceasta indicatie. Viitorii pacienti trebuie sa tina un regim alimentar in cazul unor kilograme in plus care ar putea periclita reusita interventiei.

Este interzis, de asemenea, consumul de alcool sau substante interzise deoarece acestea pot sa afecteze procedurile unde este necesara anestezie. Consumul acestora ar trebui intrerupt, ca si in cazul tigarilor, cu minim 3 saptamani inainte de interventie.

Specificati medicului orice tip de medicament sau tratament pe care il urmati, deoarece exista o lista lunga de substante care nu sunt indicate a fi in organism in timpul unei astfel de operatii.

Cel mai bun medic pentru tratament pungi sub ochi si cearcane…

Dr. Gad Renert este un reprezentant al excelentei in domeniul chirurgie plastice. Echipa noastra este extrem de dedicata si instruita cu privire la cele mai noi proceduri si tratamente pentru cearcane, pungi sub ochi dar si alte interventii chirurgicale sau non chirurgicale.

Astfel, va putem ajuta cu tot ceea ce tine de tratamente si interventii in zona faciala, estetica sanilor, proceduri corporale.

Va punem la dispozitie chiar si tratamente cosmetice. De asemenea, nu numai doamnele si domnisoarele, care tin la imagine, ne calca pragul ci si domnii. Pentru domni avem servicii precum tratamentul ridurilor faciale, epilare definitiva cu laser Alexandrit, modelarea buzelor sau a pleoapelor, implant de par si multe altele.

Folosim cea mai noua tehnologie si aparatura noastra este de ultima generatie. Suntem acea clinica care pretuieste fiecare client. Sunetm sinceri si stim exact cum sa ne sfatuim viitori pacienti in alegerea solutiei care sa ii avantajeze cel mai mult. Cei care ne calca pragul vor constata ca medicul si pacientul formeaza o echipa in care se colaboreaza pana la cel mai mic amanunt.

Veti primin din partea noastra consiliere si va vor fi aduse la cunostinta toate aspectele. Va vom spune care sunt rezultatele unei interventii chirurgicale si la ce situatii va puteti astepta, deoarece, in cazul in care un pacient nu respecta sfaturile pe care i le dam, pot sa apara complicatii ce vor fi reparate cu greu.

Suntem o clinica unde multe vedete nationale si internationale si-au gasit raspunsul dorit si suntem gata sa va ajutam si pe dumneavoastra. Tot ce trebuie sa faceti este sa ne contactati si sa programam o intalnire.

Metode de tratament

Tratamentele pentru eliminarea cearcănelor presupun mai întai corecția lipsei de volum prin injectarea de acid hialuronic la cazuri foarte usoare sau, în majoritatea cazurilor, umplerea lor cu grăsime proprie.