Female Portrait

Leziunea acneica incepe sa se formeza cand porul glandei sebacee este blocat de celule exfoliate, care provin din tegumentul din jur. Infectia rezultata se traduce vizual printr-un cos rosu ce contine puroi.
 Cand “stoarceti” cosul incomplet, cel mai probabil infectia difuzeaza din aproape in aproape in tesuturile adiacente. 
Cand cosul este mare si leziunea tisulara se vindeca prin cicatrice mare. In scurt timp, cicatricea se retrage si trage impreuna cu ea pielea din jur, formand o depresiune a reliefului tegumentar (cicatrice infundata). 
Uneori, la persoanele cu ten sensibil si foarte deschis la culoare, aceste regiuni se pot hiperpigmenta.

Tratamentul cicatricilor de acnee
Exista cateva variante terapetutice mai mult sau mai putin invazive, ele deobicei completeaza una pe cealalta.

 

Optiunile sunt:

– laser Co2 fractoinat TRATAMENT NOU!
– peeling chimic;
– peeling mecanic si dermabraziune;
– folosirea unor substante de umplere permanente pentru atenuarea reliefului adancit.

 

Peeling-ul chimic a fost pe departe cea mai buna solutie, insa doar peeling-ul adanc ce patrunde in stratul reticular al dermisului este adecvat. Formula chimica a agentului trebuie sa fie tintita si bine gandita pentru tratarea acestui gen de cicatrici. De obicei, substanta contine fenol. 

Tratamentul cu laser Co2 fractional confera multiple avantaje fata de peeling-ul chimic: necesita mai putin timp de recuperare, are mai putine reactii adverse iar rezultatele sunt reproductibile de fiecare data.

In cazul pacientilor cu cicatrici de acnee se remarca in primul rand estomparea aspectului cicatricilor si apoi o modificare a texturii pielii, scade diametrul glandei sebacee si prin urmare scade si seboreea, aspectul gras, lucios al pielii, aceasta devenind mai neteda, mai uniforma, mai luminoasa, diminuand inclusiv eritemul.
Injectarea unui filler permanent pin metoda profesorului Norman Orentreich din New York este foarte eficienta, sigura si cu rezultate exceptionale in leziuni bine delimitate si cu diametrul mai mare de trei milimetri.

 

Aceasta este metoda pe care eu am introdus-o in romania in anul 2007. Este cel mai performant si stabil tratament de umplere din lume si consta in injectarea unui ulei de silicon medical pur, in cantitati foarte mici – micropicaturi – nu ca o substanta de umplere precum acidul hialuronic ci ca o substanta de stimularea colagenului. 

In jurul fiecarei micropicatura injectata se formeaza un strat de colagen astfel incat volumul final este dat de propriul tau organism si nu de substanta injectata.

Tratamentul se face in mai multe sedinte astfel volumul creat este format din mai multe straturi de micropicaturi si colagen – o structura ce confera spre deosebire de toate celelalte tratamente din lume un rezultat natural ce se mentine fara sa sufere modificari in timp pe o perioada de cel putin 15 ani.

 

Se poate aplica singura sau in asociere cu peeling chimic adanc sau laser Co2 fractional.