lifting-facial

Arcada pometilor ce se intinde de la coltul intern al ochiului, de-a lungul marginii inferioare a orbitei si se continua pana la ureche, este probabil prima regiune faciala care pierde volum de a lungul anilor.

De regula, aproape oricarei persoane i se imbunatateste aspectul fizic dupa tratamentul de modelare a pometilor.

O simpla regula a esteticii faciale spune ca o fata tanara trebuie sa fie incadrata intr-un triunghi cu baza la nivelul fruntii si varful la nivelul barbiei!

Cu timpul, procesul de imbatranire tinde sa inverseze acest triunghi, baza lui devenind la nivelul barbiei si varful la frunte…acest proces se poate inversa aproape de tot, doar prin restaurarea pometilor.

Aceasta restaurare a pometilor, aduce inapoi volumul pierdut si in afara faptului ca reusim sa redam aspectul arcadei naturale a obrazului, obtinem si un efect de ridicare a restului regiunilor faciale (mai ales din etajul inferior al fetei).

Aceste efecte benefice ale restaurarii de volum sunt mai accentuate cu cat volumul este mai mare si substanta folosita este mai naturala.

 

In clinica mea, folosesc doar doua metode.
Umplerea pometilor cu acid hialuronic este recomandata pentru persoane foarte tinere, care nu doresc un volum foarte mare, iar injectarea se face dintr-un singur punct si nu lasa absolut nicio urma a tratamentului, chiar si imediat dupa procedura.

Avantaje:
– este rapida;
– fara timp de recuperare.

Dezavantaje:
– nu rezista mai mult de cateva luni;
– nu poate corecta defect de volum foarte mare;
– aproape in totdeauna combin modelarea pometilor si umplelrea cearcanelor cand lucrez cu grasime, insa la modelarea cu acid hialuronic nu reusim sa avem acelasi rezultat la nivelul cearcanelor decat daca folosim grasime proprie.