mastopexie

Este o deformare a mamelonului care in loc sa proemine in exterior asa cum este firesc ele sunt “ingropate” in areole. De regula este de natura congenitala, insa poate fi legata de cicatrici in urma alaptarii la san, infectii ale ductelor mamare.

Infundarea mamelonului poate cauza probleme functionale cum ar fi iritatie, inrosire si disconfort, sau poate impiedica alaptarea la san. Data fiind importanta functionala a mamelonului in alaptare, cat si implicatiile psihologice pe care estetica sanului o are in comportamentul sexual feminin, corectia chirurgicala a ombilicarii mamelonului devine o necesitate chiar daca de cele mai multe ori este aleasa din motive estetice.

Tehnica consta in trecerea a unor fire tractoare prin baza mamelonului care sa il sustina exvaginat pentru o perioada de doua saptamani, pana la stabilizarea cicatriceala.Nu este o operatia dureroasa. Se efectueaza sub o usoara anestezie locala,in cabinetul medicului estetician nu este nevoie de spitalizare.De obicei in maxim 1-2 zile vindecarea este completa.