Din pacate si tratamentul buzelor poate produce rezultate nedorite.
In clinica noastra se efectuaza corectii si tratamente secundare in urma unor administrari necorespunzatoare ale substantelor de modelare a buzelor, temporare sau permanente:
Acid Hialuronic
– este cel mai usor de corectat, daca nu aveti rabdare sa se resoarba de la sine, se poate injecta o solutie de topire care il elimina din organism in cateva ore.
Bio Alcamid
– este un polimer care se injecta in trecut in buze, iar extragerea lui se poate face prin dizolvarea substantei si evacuarea ei cu o seringa speciala…nu putem sa extragem chiar tot materialul injectat, dar prin extragerea unui volum important de substanta, putem sa aducem forma buzelor la un aspect mult mai natural.
Silicon injectabil: din pacate, siliconul injectabil folosit ca o substanta de umplere si nu ca o metoda de stimulare a colagenului (pe care o folosim la noi in clinica) este foarte greu, aproape imposibil de extras.
Totusi am dezvoltat o formula speciala care poate sa reduca din volumul buzelor si sa le aduca la un aspect mai natural. Tratamentul se face in mai multe sedinte si se adapteaza in functie de particularitatile fiecarui pacient.
Alte substante de umplere/granuloame si noduli
– de a lungul anilor am tratat destule buze care au fost deformate de anumite substante necunoscute, protocolul fiind mai intai de a incerca sa identificam substanta injectata, dupa care sa incercam s-o dizolvam cu o formula personalizata de topire. Doar 1% din pacientii tratati au avut nevoie de extragerea chirurgicala a substantei injectate sau a granuloamelor rezultate, interventia efectuandu-se doar cu anestezie locala, iar extragerea/vaporizarea reziduurilor de substanta, cu ajutorul laser-ului CO2.
Corectia buzelor deformate reprezinta o mare provocare pentru chirurg, iar pentru pacient, decizia de a interveni la nivelul buzelor poate fi extrem de dificila, deoarece majoritatea pacientilor au trait multi ani cu aceasta problema si au dezvoltat o mare teama de interventiile respective.
De aceea, cand ma confrunt cu un asemenea caz, stabilesc un protocol de tratament cat mai bland, ajutand pacientul sa se adapteze treptat si sa accepte tehniciile necesare pentru a-i ameliora problema.