sommersprossen-fullbleed

Pistruii si nevii pigmentari se pot elimina extrem de rapid si eficient cu laserul Alexandrit Candela Gentle Lase.

Indiferent de profunzimea lor, nevii pigmentari superficiali (epidermici) sau jonctionali (dermo-epidermici) pot fi inlaturati prin acest tratament extrem de bland.

Principiul pe care se axeaza acest tratament este cel de selectivitate a acestui laser special, cu o frecventa de 755 de nanometrii pentru melanina (pigmentul natural care formeaza nevii pigmentari).

De aceea, spre deosebire de celelalte tratamente (excizia chirurgicala, arderea, cauterizarea, e.t.c…) doar pigmentul dispare, iar pielea ramane intacta.

 

Tratamentul se face in maxim 3-4 sedinte, la interval de minim 6 saptamani intre ele si pe pielea nebronzata! Dupa tratament, nevii pigmentari (pistruii) se vor inchide la culoare pe o perioada de 4-5 zile si vor cadea prin simpla exfoliere.

Rezultatul se mentine cel putin 7-10 ani in cazul in care va protejati de soare corespunzator, altfel pot sa apara noi pistrui, pe care ii vom trata in aceeasi maniera.
Este foarte important sa mentionam nevii pigmentari atipici care trebuiesc tinuti sub observatie, iar in cazul in care au indicatie de tratament, trebuiesc indepartati chirurgical.

Pentru un diagnostic corect si pentru a stabili daca nevii pigmentari pot fi indepartati cu ajutorul laserului Alexandrit sau prin operatie, trebuie efectuat un examen dermatoscopic pe care il oferim la noi in clinica.

 

Referitor la expunerea solara dupa tratament, este de evitat solarul sau expunerea la soare fara crema cu factor de protectie mare.

Trebuie sa tineti minte ca expunerea la soare, mai ales la persoane care au tendinte de a dezvolta leziuni pigmentare, nevi, pete, pistrui este periculoasa, daunatoare si accentueaza procesul natural de imbatranire a tenului.

 

Este important de retinut ca acest tratament nu afecteaza si nu sensibilizeaza pielea, iar expunerea la soare este absolut interzisa doar pe cateva saptamani, cat dureaza perioada vindecarii.