Podoaba capilara a fost considerata din vechi timpuri un simbol al frumusetii si un element important in estetica fiecarui om. Degradarea, subtierea sau caderea parului devine un motiv de frustrare si stres pentru multi oameni, atat femei cat si barbati, atat tineri cat si adulti.

Chirurgia estetica apare cu o solutie si in acest caz: implantul de par SINTETIC!

Alopecia sau caderea localizata a parului (in limbaj curent- chelie) este specifica sexului masculin, insa si la femei se poate manifesta o cadere difuza a parului, insa adesea cauzele determinante sunt diferite.

 

Stresul zilnic, poluarea, anumiti factori de mediu stresanti, probleme de sanatate, factori ereditari, anumite produse de ingrijire agresive, un flux sangvin necorespunzator pot fi cauze ale unei caderi masive a parului, atat la femei cat si la barbati, care pot duce la o calvitie partiala sau totala. Cauze precum accidente, arsuri, boli, factori congenitali sau psihologici sunt cazuri speciale, si nu se incadreaza in cauzele naturale de cadere a parului (afectiuni si tulburari interne).

 

Traume fizice al scalpului provenite din accidente, incizii, impact, arsuri (foc, chimice) pot provoca pierderi definitive a pilozitatii capilare Daca oricare dintre aceste traume au loc, exista doua optiuni pentru persoanele in cauza. Prima implica chirurgia (rezectia zonei vatamate prin reductia scalpului sau transplantul de grefe dermo-piloase la nivelul ciatricii, plagii, zonei vatamate) iar cea de-a doua implantul de par sintetic!

Cea mai frecventa si cea mai eficienta metoda de tratament a alopeciei este implantul de par. Procedura a fost perfectionata in timp, tehnicile imbunatatite pana cand s-a ajuns la o procedura simpla.

 

Si femeile pot apela la implanturile de par

Multi ani cercetarile au fost orientate catre tiparul masculin de alopecie, neglijand femeile care pot fi afectate si ele de aceasta problema. Aceasta neglijenta se datoreaza in special optiunilor pentru peruci si mese a femeilor, pentur a masca acest deficit. La barbati principalele cauze tin de ereditate (factori mosteniti genetic), insa la femei tulburarile hormonale sunt principalul factor declansator (in special la menopauza). Caderea difuza a parului la femei poate fi activata si de anumite stari patologice, stres, sarcina.

Implantul de par cu biofibre este cea mai noua tehnica de rezolvare a tuturor acestor probleme!!Este o metoda non traumatica ce se realizeaza sub anestezie locala si poate reda cantitatea de par pierduta in cel mai scurt timp posibil.

 

Biofibrele folosite au caracteristici ideale pt implant

1. sunt biocompatibile-risc minim de respingere;
2. flexibilitate,elasticitate mare si rezistenta crescuta la tractiune;
3. cicatrice aproape absenta;
4. posibilitatea alegerii diferitelor culori;
5. posibilitatea diverselor lungimi si caracteristici ale parului in functie de parul dvs natural (drept sau cret);

 

Sugestii pentru implantarea cu succes

1. pacienti compatibili: pacienti cu o stare de sanatate buna(fara boli metabolice sau imunitare) si pacienti cu un scalp sanatos;
2. normalizarea scalpului inaintea implantului: in caz de dermatita seboreica psoriazis cu un tratament adecvat;
3. legalizarea formelor: acordul scris al pacientilor cu implantul si semnarea de luare la cunostinta a ingrijirilor post implant;
4. tehnica sterila: folosirea instrumentelor sterile si sterilizarea scalpului cu substante special destinate;
5. anestezia: locala cu xilina/lidocaina+adrenalina;
6. testul: la inceput se face un test de compatibiliate a biofibrelor si se implanteaza intre 100-200 de fibre in zona parietala sau frontala, se asteapta 3-4 saptamani petru a verifica posibile reactii. Daca nu apar reactii se poate continua implantarea;
7. cantitate:cantitatea sugerata de fibre implantate este intre 500 si 8-9000 de fibre, nu se implanteaza mai mult de 1500 de fire;
8. orientarea fibrelor: se realizeaza la 45 de grade urmarind orientarea parului natural;
9. timpul de asteptare: intre sesiunile de implant este de 30-60 zile in aceasi arie sau 20-30 in arii diferite.

 

Imediat dupa implant se incepe o terapie antibiotica si se aplica local o lotiune cu antibiotic. Parul se poate spala o data la 2-3 zile cu un sampon cu ph neutru.

 

Principalele avantaje ale noii tehnici

– tehnica non-chirurgicala usoara si simpla
– foarte rapida
– scurtarea intervalului de timp intre doua sesiuni de implant
– rata de fixare mare a fibrelor
– rezultate estetice imediate
– orientarea perfecta a fibrelor implantate
– pacientii se pot intoarce imediat dupa tratament la viata lor sociala
– adecvat pentru a rezolva toate tipurile de calvitie
– adecvat de a integra si alte proceduri chirurgicale sau non chirurgicale de regenerare a parului pentru ameliorarea rezultatului estetic.