operatie-pleoape-e1486207637631

ceasta este metoda pe care eu am introdus-o in romania in anul 2007. Este cel mai performant si stabil tratament de umplere din lume si consta in injectarea unui ulei de silicon medical pur, in cantitati foarte mici – micropicaturi – nu ca o substanta de umplere precum acidul hialuronic ci ca o substanta de stimulare a colagenului. 

In jurul fiecarei micropicaturi injectate se formeaza un strat de colagen, astfel incat volumul final este dat de propriul tau organism si nu de substanta injectata.

 

Tratamentul se face in mai multe sedinte, astfel incat volumul creat va fi format din mai multe straturi de micropicaturi si colagen – o structura ce confera, spre deosebire de toate celelalte tratamente din lume, un rezultat natural ce se mentine fara sa sufere modificari in timp, pe o perioada de cel putin 15 ani. 

Este metoda preferata a pacientilor mei datorita naturaletei rezultatelor si stabilitatea lor in timp. Mai mult de atat, un mare avantaj este obtinerea treptata a formei finale fara ca cineva din jurul tau sa-si dea seama ca ai facut o asemenea procedura. 

Reactiile adverse la acest tratament sunt extrem de rare. Noi, pe o perioada de 7 ani, nu am avut niciuna in clinica.

In orice caz, chiar daca este un tratament permanent, precizia rezultatelor si cantitatile mici ale substantei ne garanteaza un rezultat exceptional si extrem de sigur.

 

De ce exista pareri negative asupra injectiilor de silicon?

Injectiile cu silicon au fost practicate pe scara foarte larga din sfarsitul anilor 70. Produsele injectate au fost, de regula, de natura industriala, cu multe impuritati, iar materialul se injecta in cantitati mari, ca un filler obisnuit, pentru a umple si a da volum buzelor, pometilor, sanilor si asa mai departe.

Aceste tehnici deficitare au cauzat multe reactii adverse de genul: migrarea materialului injectat, deformarea inestetica a zonelor tratate in timp datorita modificarilor tisulare si degradarea colagenului, reactii alergice si infectii generate de siliconul industrial.

Astazi, secretul injectarii micropicaturilor de silicon – inventat de Profesorul Norman Orentreich din New York, este stiut si practicat de mai putin de 2-3% din chirurgii plasticieni din lume. Aceasta metoda este singura ce confera siguranta maxima si rezultate perfecte de fiecare data datorita preciziei sale si a siliconului medical pur ce se foloseste in acest scop.

 

Alte metode de umplere:

Alte metode pe care eu nu le mai folosesc in clinica mea doar in cazul in care pacientii le cer in mod expres sunt reprezentate de diverse fillere semi-permanente de genul: Radiesse, Sculptra, Artefill, Matridex  ce nu ofera absolut niciun avantaj fata de acidul hialuronic deoarece se resorb si ele la o perioada usor mai lunga, dar multitudinea de reactii adverse asociate cu acestea, m-au determinat sa renunt la ele.

O alternativa naturala ramane injectarea cu grasime proprie, insa rata mare de resobtie si necesitatea de a repeta de cateva ori tratamentul il fac mai putin dorit de pacientii mei ce prefera micropicaturile de silicon medical pur, mai ales la nivelul ridurilor din coltul gurii, unde grasimea se resoarbe foarte repede.